Partners


“Samen maken wij
het verschil voor dieren”


Onze partners

Ook in 2022 heeft Vrienden Diergeneeskunde bijzonder mooie projecten van de faculteit Diergeneeskunde Universiteit Utrecht mogelijk gemaakt.

Samen met onze partners, organisaties, bedrijven en particulieren blijven wij ons dagelijks inzetten om de gezondheid en het welzijn van dieren, en de interactie tussen mens en dier, duurzaam te verbeteren.


“Een betere wereld voor katten en honden, het doel dat ons drijft en dat naadloos aansluit bij het werk van Vrienden Diergeneeskunde. Bij Royal Canin zijn we er dan ook trots op ons samen in te kunnen zetten voor de gezondheid en het welzijn van katten en honden.” Royal Canin


Alles wat Royal Canin doet komt voort uit de passie voor de gezondheid en het welzijn van elke kat of hond. Royal Canin werd in 1968 opgericht door een dierenarts met een visie: de gezondheid van katten en honden ondersteunen door middel van voeding. Die missie motiveert ze nog altijd bij alles wat ze doen. Alles wat zij doen heeft als doel de best passende voeding voor hen te ontwikkelen en huisdieren zo te helpen langer en gezonder te leven.

In 2021 kon het ExpertiseCentrum Genetica Diergeneeskunde dankzij de steun van Royal Canin meer onderzoek doen en nieuwe methodes ontwikkelen om erfelijke ziektes bij rashonden en katten duurzaam tegen te gaan. Met een meerjarige donatie van Royal Canin aan het thema ‘Gezond Gefokt’ kunnen we ons ook de komende jaren blijven inzetten voor een toekomst zonder erfelijke aandoeningen. Ook vierde Royal Canin samen met ons het 200-jarig Diergeneeskunde jubileum met een bijdrage aan het Veterinair Vuur, waarmee we samen nog meer veterinair onderzoek, onderwijs en patiëntzorg mogelijk maken.


“Bij de Hartog Family Farms zijn we constant bezig met het verbeteren en ontwikkelen van onze paardenvoeders om zo te kunnen voldoen aan de behoeften van het moderne paard. Wij zijn groter dan zomaar een boerderij, onze familie bestaat uit onze boeren, voedings- en veterinaire experts, en het meest belangrijke: jij. Op deze manier willen we bijdragen aan een wereld met gezonde en gelukkige paarden.” Hartog Paardenvoeders


In de recreatie, fokkerij en alle disciplines van de paardensport wordt paardenvoer van Hartog gebruikt voor goede conditie, gezondheid en topprestaties. Hartog is specialist in ruw- en krachtvoer van hoge kwaliteit. Paardenwelzijn en de verbinding tussen paard en mens staat voor Hartog centraal. 

Bij Hartog is het de liefde voor paarden die onze passie drijft om gezonde en heerlijke vezelrijke paardenvoeders te maken. Met volle overgave storten we ons op het vastleggen van de kracht van het land. Enkel de beste ingrediënten worden geselecteerd zodat jij zorgeloos kan genieten van jouw paard, comfortabel in de wetenschap dat je het beste doet. 

De Hartog Family Farm is opgericht voor en door paardenmensen, om zo aan de behoeftes van paardenmensen te kunnen voldoen. Al meer dan 70 jaar houden wij ons bezig met het zorgvuldig selecteren van de beste ruwvoeders. Onze experts richten zich op de meest natuurlijke vorm van paardenvoeding, in de wetenschap dat een paard gezond van binnen, een gelukkig paard is. Het is onze ambitie om ieder paard in elke levensfase te kunnen voorzien van vezelrijke voeding, zelfs wanneer topprestaties worden verwacht, om het paard een zo goed mogelijke kans te geven op een lang en gezond leven.


“Daarmee willen wij zo veel mogelijk dienstbaar zijn aan een blije, gezonde hond. Daarom richten we, naast onze schenking aan het programma “Fit2breed, ook het “Gezonde puppy fonds” op. Via dat fonds kunnen klanten van Farm Food ook een steentje bijdragen aan het bestrijden van erfelijke ziektes bij honden, en zo mee helpen bouwen aan een gezonde toekomst voor honden. Farm Food


Farm Food  bekommert zich over de gezondheid van de viervoeters, goede voeding heeft hier zeker een aandeel in. “Gezonde honden, dat zit gewoon in ons DNA”. Farm Food maakt al sinds 1982 zuiver geperste hondenvoeding, de producten zijn op natuurlijke basis en bevatten geen kunstmatige toevoegingen.

Dagelijks houdt Farm Food zich bezig met het motto: “Honden Eerst”! en bekommeren ze zich over de gezondheid van de viervoeters. Uitgangspunt is dat de voeding geschikt dient te zijn voor honden van álle leeftijden en conditie. Om hondeneigenaren optimaal te ondersteunen staat Farm Food voedingsteam graag klaar om diereigenaren, eigenaren/medewerkers dierenspeciaalzaken, fokkers  advies te geven. 


“Wij vinden het belangrijk dat dierenliefhebbers plezier beleven met hun dieren. Maar dat kan alleen maar als het goed gaat met dieren. Daarom staat bij ons het welzijn van dieren en hun gezondheid centraal, en hebben wij educatie en voorlichting heel hoog in het vaandel staan, en zijn wij trotse partners van Vrienden Diergeneeskunde.” Avonturia


Avonturia de Vogelkelder is sinds 2010 de grootste dierenspeciaalzaak van Nederland en de Benelux. Het bijzondere verhaal van Avonturia de Vogelkelder begon bijna 44 jaar geleden, toen Jan Huybers in 1976 besloot van zijn hobby zijn beroep te maken. Jan hield van vogels! Op 18 september 1976 werd “De Vogelkelder” dan ook officieel bijgeschreven in het register van de Kamer van Koophandel in Den Haag. Inmiddels is Avonturia de Vogelkelder uitgegroeid tot veel meer dan een dierenwinkel, want er is van alles te zien en te beleven. 

Elke diergroep heeft zijn eigen wereld, zoals bijvoorbeeld de vogelwereld, vissenwereld en de reptielenwereld met een grote vijver in een tropisch regenwoud. Daarnaast is er een bijzondere attractie: “Mappa Mundia” waar fantasie en werkelijkheid rondom dieren hand in hand gaan. Jimmy Huybers, eigenaar van Avonturia de Vogelkelder, vat het allemaal samen: “Wij vinden het belangrijk dat dierenliefhebbers plezier beleven met hun dieren. Maar dat kan alleen maar als het goed gaat met dieren. Daarom staat bij ons het welzijn van dieren en hun gezondheid centraal, en hebben wij educatie en voorlichting heel hoog in het vaandel staan, en zijn wij trotse partners van Vrienden Diergeneeskunde.”


“Vrienden Diergeneeskunde steunt tal van mooie projecten op het gebied van diergezondheid, waarvan vele direct resulteren in verbetering van dierenwelzijn. Dechra Veterinary Products is er trots op partner te zijn voor EPWA, de Equine Pain and Welfare App. EPWA is belangrijk omdat effectieve pijnbestrijding begint met adequate pijnherkenning, de app brengt paardenpijnmonitoring binnen handbereik voor dierenartsen en paardeneigenaren.” Dechra Veterinary Products


Dechra Veterinary Products zorgt samen met dierenartsen voor onze dieren. Dechra is een een internationaal specialistisch veterinair farmaceutisch bedrijf en heeft een lange geschiedenis in de veterinaire gezondheidszorg. Ze bieden de dierenartsen kwaliteitsproducten en het allerhoogste ondersteuningsniveau.


“Onori heeft de gezondheid en het welzijn van dieren hoog in het vaandel staan. Daarom dragen wij ons steentje bij door wetenschappelijk onderzoek en innovatie te steunen. Wij dragen Vrienden Diergeneeskunde een warm hart toe, om samen nog meer duurzaam dierenwelzijn mogelijk te maken en ons in te zetten voor projecten die het welzijn en de gezondheid van onze dieren bevorderen.” Onori


Onori is kledingspecialist van Nederlandse bodem met roots in de hippische wereld. Daarnaast kan Onori bogen op ruim honderd jaar textielkennis. Innovatie van technische stoffen en ontwikkelingen in de ergonomische pasvorm van de kleding staan hoog in het vaandel. De hippische lifestyle van de oprichters in combinatie met hun expertise en ervaring in de textielbranche zorgen voor passende, duurzame geproduceerde en comfortabele kleding. 


“De Veulenbrigade heeft dankzij de donatie van Zoetis Nederland het onderzoek om de prognose van een veulen zo snel en goed mogelijk in te kunnen schatten en het veulen daardoor zo goed en snel mogelijk te kunnen helpen verder kunnen uitbreiden. Wetenschappelijk onderzoek waarmee we de zorg voor pasgeboren veulens nog meer verbeteren.” Zoetis Nederland


Zoetis is een internationaal diergezondheidsbedrijf dat zich erop toelegt om zijn klanten en hun bedrijven op steeds betere manieren te ondersteunen. Voortbouwend op 60 jaar ervaring, leveren zij hoogwaardige geneesmiddelen, vaccins, ondersteuning en educatie. Ze werken er iedere dag aan om de uitdagingen waar de mensen die dieren houden en verzorgen in de praktijk mee te maken krijgen, beter te begrijpen en aan te pakken, op manieren die voor hen echt relevant zijn.


“De projecten van Vrienden Dierengeneeskunde zorgen voor nieuwe kennis en geven het paard een stem in het waarborgen van zijn welzijn en gezondheid.” Human & Horse Academy


Bij de Human & Horse Academy te Kootwijkerbroek staat de ontwikkeling en het welzijn van paarden en mensen centraal. Op dit opleidingscentrum en hotel komen paardenliefhebbers samen voor educatie op het gebied van training en therapie. De Human & Horse trainingsfilosofie en Guasha behandelmethode zijn gebaseerd op jarenlange ervaring en de liefde voor paard én mens. Iedereen is hier welkom om te genieten, leren en de Veluwe te ontdekken vanaf deze unieke locatie.


“Het continue blijven verbeteren van kennis is voor ons cruciaal. Door meer kennis kunnen wij hoefsmeden helpen met nog betere oplossingen voor het welzijn van het paard.” Mustad


De Mustad Hoofcare Group is ’s werelds grootste producent en verkoper van hoefverzorgingsproducten, en faciliteert hiermee in de behoeften van de hoefsmid, paardeneigenaren en veeartsen. Sinds 1832, maakt Mustad producten voor Hoofcare People door Hoofcare People. Al bijna twee eeuwen lang is Mustad baanbrekend op het gebied van technologische doorbraken in producten op basis van metaal.


“Deze ruim 250 dierenhulporganisaties die wij ondersteunen zijn gebaat bij de beste zorg en dan blijft onderzoek erg belangrijk. Daarom ondersteunen wij Vrienden Diergeneeskunde van harte!” Stichting DierenLot


Stichting DierenLot komt op voor gezelschapsdieren, zwerfdieren en dieren in de Nederlandse natuur. Dierenot heeft als doel om onnodig lijden van dieren te voorkomen door bewustwording en voorlichting en het financieel of in natura ondersteunen van dierenhulporganisaties. Hierbij is een fijnmazig netwerk van lokale dierenwelzijnsorganisaties enorm belangrijk. Daarom ondersteunen zij juist die lokale en regionale dierenhulporganisaties. Zij hebben hulp het hardst nodig én zitten dichtbij de dieren.